Direct inschrijven Bel mij terug

Eigen verklaring en keuring

Vul het formulier ‘Eigen verklaring’ in

Wanneer je praktijkexamen wilt doen voor een autorijbewijs dan beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR stelt je hiervoor een aantal vragen over je gezondheid.

Vanaf 1 november 2017 zelf indienen bij CBR

Het CBR heeft besloten dat kandidaten vanaf 1 november 2017 zelf hun medische ‘Eigen Verklaring’ in moeten dienen via “Mijn CBR” met behulp van hun DigiD. De reden hiervoor is privacy omdat het om gevoelige medische gegevens gaat.

Tot dan mocht de rijschool deze gegevens voor de kandidaat indienen, zij kregen daar echter ook inzage mee in de daarop vermelde medische gegevens van de kandidaat. Daarnaast geeft het CBR aan dat de kans op fouten kleiner wordt als de kandidaat deze verklaring zelf indient.

Begin op tijd met je aanvraag
De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Vul dus ruim (vier maanden) van te voren een Eigen verklaring in via “Mijn CBR“.

Direct langs een specialist bij ADHD of ADD of autisme
Heb je vraag 3 (en eventueel nog andere vragen) van de Eigen verklaring met ‘ja’ beantwoord in verband met ADHD of ADD of autisme? En heb je nog nooit eerder een rijbewijskeuring ondergaan? Dan kun je direct, voordat je je Eigen verklaring bij het CBR indient, een afspraak maken met een onafhankelijke specialist voor een rijbewijskeuring.


© Autorijschool Sanders