Direct inschrijven Bel mij terug

Over ons

Bij Autorijschool Sanders in Son en Breugel staat de kwaliteit van de rijlessen en het plezier hebben op weg naar het felbegeerde rijbewijs voorop. De leerling moet zich op zijn/haar gemak voelen in een vertrouwde sfeer waarbij hij/zij niet het gevoel heeft dat het erg is om fouten te maken. Van fouten maken leer je tenslotte! Zolang het uiteindelijke doel maar voorop blijft staan; jezelf ontwikkelen tot een veilige en verantwoordelijke chauffeur.

We doen dit samen in een moderne en sportieve Kia Rio 1.4 Crdi die van alle moderne gemakken is voorzien. Samen met jou maken we het behalen van je rijbewijs tot een feest!


Even voorstellen

Ik zal mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Edwin Sanders. Getrouwd met Anneke en vader van zoon Bart en dochter Lina. Allemaal geboren en getogen in Son en Breugel. Vanaf 1989 heb ik in verschillende functies veel ervaring als coach en opleider opgedaan. Vorig jaar heb ik besloten om mijn ervaring en mijn passie te combineren en ben ik na de opleiding rijinstructeur B gestart als rijinstructeur.

In het helpen van anderen bij het behalen van hun doelen, in dit geval hun rijbewijs, ligt mijn kracht en sterkte. Ik ben daarom dan ook ontzettend enthousiast en ambitieus mijn eigen rijschool, Autorijschool Sanders, gestart.

Ik streef ernaar om door middel van mijn rust, ervaring als coach en professionaliteit de leerlingen doelgericht te begeleiden op weg naar hun rijbewijs. Dit alles in een ontspannen sfeer waarbij ik een stukje humor op zijn tijd ook belangrijk vind.

Tot ziens in de lesauto!


9 tips voor het kiezen

Een goede rijschool kiezen is voor veel mensen een hele opgave. Rijlessen nemen doe je vaak maar 1 keer in je leven, dus heel veel ervaring heb je niet. Ook is de markt van rijscholen ondoorzichtig. Alle rijscholen beloven je, dat je bij hun alleen “snel en goedkoop” je rijlessen kunt krijgen. Vaak is dat niet waar en daarnaast zijn “snel en goedkoop” niet de juiste criteria om een goede rijschool te kiezen. Wij zetten 9 tips op een rij, die je helpen om een goede rijschool te kiezen.

Wat een ander je ook zegt: het rijbewijs kost je om en nabij zo’n 2300 euro. Dat is gebaseerd op het gemiddelde aantal lessen (45) tegen de gemiddelde lesprijs (45 euro per uur). Tel daarbij de examenkosten op en je komt op dit bedrag uit. Al met al een flinke investering. Dus je wilt weten hoe je moet zoeken in deze ondoorzichtige markt. Wij geven je 9 tips om je te helpen bij het kiezen van een goede rijschool (Bron: RijschoolVandaag.nl)

Tip 1: laat je niets wijs maken

Rijscholen beloven je alles. Ook dat je bij hun in 25 rijlessen het rijbewijs kan halen. Dat kan niet. Je hebt gemiddeld 45 rijlessen van een uur nodig om te kunnen slagen voor het rijexamen.

Tip 2: baseer je keuze niet op prijs

Veel rijscholen concurreren op prijs. Hier geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Een lage prijs betekent echter niet per definitie dat je goedkoper uit bent. Bij een lage prijs, tref je vaak een minder goede rijschool. Tref je een minder goede rijschool die meer lessen moet uittrekken om jouw niveau op peil te krijgen, dan ben je uiteindelijk toch duurder uit. Kwaliteit is dus minstens zo belangrijk.

Tip 3: kijk naar slagingspercentages

Om te controleren of een rijschool goed zijn werk doet, kun je kijken op rijschoolgegevens.nl. Dit is een website van het CBR waarop van iedere rijschool de resultaten worden gepubliceerd. Je kunt rijscholen zoeken op naam, op plaats of examenregio.

Tip 4: let op bij een spoedcursus

Een spoedcursus is alleen sneller, dus als je je rijbewijs snel nodig hebt kun je kiezen voor een spoedcursus. Maar of dat echt verstandig is, hangt van jou af. Een spoedcursus is namelijk heel intensief. Je lest vaak langer en vaker. Je moet dus in staat zijn om je concentratie lang vast te houden en veel nieuwe informatie in korte tijd tot je te nemen. Niet iedereen is daar geschikt voor. 

Tip 5: neem een proefles

Tijdens een proefles kun je veel vragen stellen. Vraag ook of de rijinstructeur na je proefles tijd neemt voor een gesprek samen met je ouders. Je kunt dan de volgende vragen stellen:

  • Is er vervanging voorhanden als je instructeur ziek wordt of een lesauto kapot is?
  • Hoe gestructureerd werkt de rijschool?
  • Wordt een goed lesprogramma gebruikt?
  • Krijg je een vaste rijinstructeur of kan er ook af en toe gewisseld worden?
  • Is er ruimte om meerdere keren per week te lessen?

Tip 6: kijk naar de lesmethode

Structuur tijdens je rijopleiding is belangrijk. Ga na of je rijinstructeur een instructiekaart invult. Op een instructiekaart houdt de instructeur de voortgang van de opleiding bij. Zo zie je precies hoe ver je gevorderd bent, waar de volgende les over gaat en waar extra aandacht voor nodig is.

Een goede rijopleiding is de Rijopleiding in Stappen (RIS). Deze lesmethode is ontwikkeld door het CBR. De voordelen van RIS zijn:

  • een fors grotere kans van slagen voor je rijexamen
  • hoge kwaliteit van je rijopleiding
  • stap voor stap aanpak, speciaal voor jou op maat gemaakt
  • inzicht in je vorderingen met behulp van de instructiekaart
  • betere voorbereiding op deelname aan het verkeer

Bij Autorijschool Sanders kun je kiezen; óf je krijgt les volgens de RIS methode óf je kiest van de traditionele manier van lesgeven.

Tip 7: bespaar kosten

Ook op een goede rijopleiding kun je besparen. Kies een goede autorijschool. Daardoor zul je minder rijlessen nodig hebben. Maar probeer ook twee keer per week te lessen. Dat is effectiever. Zorg ervoor dat je al bezig bent met de theorie voordat je je eerste rijles hebt. Rij ook veel mee met anderen en let op wat zij doen. Daar leer je van en zo werk je aan je verkeersinzicht.

Tip 8: informeer bij vrienden, kennisen en familie

Leer van de ervaringen van anderen. Als je voor de zomervakantie een camping uitzoekt heb je al op Zoover gekeken of dat het leuk is daar. Informeer bij vrienden die nog bezig zijn met rijlessen en informeer bij kennissen die al rijlessen hebben gehad.

Tip 9: is je rijinstructeur bevoegd?

Je denkt misschien dat iedereen in een lesauto les mag geven. Maar dat is niet het geval. Een rijinstructeur moet een geldig diploma hebben. Op de site van ibki.nl kun je zien of jouw rijinstructeur bevoegd is om les te geven.


Welke rijopleiding past bij jou

Het is verstandig om vooraf te bepalen wat voor soort rijopleiding je wilt volgen. Wil je zo snel mogelijk op pad of heb je alle tijd met het behalen van het rijbewijs? Hoe snel je je rijbewijs haalt is geheel afhankelijk van wat jij wilt. Veruit de meeste leerlingen kiezen voor een reguliere rijopleiding. Je volgt 1 of meerdere keren per week rijles en je werkt zo naar je tussentijdse-toets en praktijkexamen toe.

Duur en frequentie van de rijles
Rijlessen van 90 0f 120 minuten zijn veel effectiever dan rijlessen van 60 minuten. Rijlessen die langer dan 120 minuten duren zijn voor de meeste leerlingen juist weer minder effectief. Het is na 2 uur moeilijk je concentratie vast te blijven houden en nieuwe informatie op te nemen.

Probeer meerdere malen per week te rijlessen
Niet alleen heb je dan sneller je rijbewijs, je zal uiteindelijk ook minder rijlessen nodig hebben. Als je 1 x per week een uur rijles neemt wordt je rijbewijs halen een erg lang verhaal en is het gevaar groot dat je je motivatie kwijtraakt. Je bent meer dan de helft van je rijles tijd kwijt aan herhalen. Hierdoor blijft er veel minder lestijd over voor het aanleren van nieuwe dingen en heb je dus meer rijlessen nodig dan noodzakelijk. Rijlessen van 90 of 120 minuten zijn daarom veel effectiever dan een rijles van 1 uur! We raden je aan 2 maal per week een rijles te nemen indien je de tijd en de financiële middelen hebt. Bijvoorbeeld 2 x 90 minuten.

Volg je rijopleiding zoveel mogelijk overdag als dit mogelijk is. In het begin is het niet zo erg, maar hoe verder je vordert in je rijopleiding, hoe belangrijker het wordt dat je complexe verkeerssituaties oefent. Een examinator verwacht dat je ook complexe verkeerssituaties zelfstandig en veilig oplost. Omdat je deze verkeerssituaties in de verkeersdrukte overdag vaker tegenkomt dan in de avonduren, zijn je rijlessen overdag waardevoller omdat je in deze rijlessen meer verkeerssituaties kunt trainen.


Beginnen met lessen

Voor de start van je rijopleiding ga je een proefles doen. Deze proefles verplicht je tot niets. Je kunt eerst kennis maken met je rij-instructeur en bepalen of zijn manier van rijles geven je bevalt. Door de proefles krijgt de instructeur een eerste indruk maar alles is afhankelijk van jouw kennis, vaardigheden, houding en leervermogen.

Persoonlijk advies
Een proefles duurt 60 minuten inclusief eindgesprek. Na je proefles kun je bepalen of je verder wilt met het volgen van rijlessen bij jouw rij-instructeur en of je een rijlespakket afneemt. Na je eerste rijles krijg je een advies over de te kiezen aanpak.

Wat voor lesmethode?
De rijlessen worden opgebouwd volgens een stap-voor-stapmethode: je krijgt gestructureerd rijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Je krijgt rijlessen van een vaste rij-instructeur in steeds dezelfde auto.


© Autorijschool Sanders