Direct inschrijven Bel mij terug

Plango rijles app

Wij maken gebruik van een inzichtelijke digitale vorderingenkaart, zodat je precies weet wat je hebt geleerd, op welk niveau je zit en wat je nog moet leren. Op deze manier weten leerling en rij-instructeur precies hoe ver de leerling gevorderd is.

De PlanGo rijles app is een digitale omgeving waar leerlingen en ouders op kunnen inloggen. Op het leerling portaal kan de leerling bekijken hoeveel rijlessen hij nog tegoed heeft in het lespakket, wanneer zijn rijlessen gepland staan en waar hij staat in de rijopleding. Wanneer er openstaande facturen zijn kunnen deze eenvoudig via iDEAL worden voldaan.

Je kunt de app voor op je mobiel, tablet of computer downloaden in de Play Store of in de App Store. Zoek op ‘PlanGo leerling’ om de App direct te installeren. Je krijgt bij inschrijving automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord toegezonden om in te loggen.

Met de PlanGo leerlingen app kun je:

 • Alle lessen uit het verleden zien
 • Je komende lesafspraken bekijken
 • Voortgang van je rijopleiding bekijken
 • Beoordeling van je handelingen zien
 • Opmerkingen van je instructeur nalezen
 • CBR examens inzien
 • Rekeningen en betalingen bekijken

PlanGo Rijschoolsoftware App
Het is niet iets waar wij als rijschool op achter kunnen blijven: digitalisering. En dat is niet vreemd als je kijkt naar het dagelijkse gebruik van de smartphone.

 • De LeerlingApp van PlanGo is ontzettend makkelijk in het gebruik en biedt een groot aantal functies voor de leerling.
 • Je krijgt een helder overzicht van de rijlessen en vorderingen.
 • De app kun je als leerling downloaden in de AppStore en Google Play.
 • Met de login die je van autorijschool Sanders ontvangt kun je direct inloggen en heb je toegang tot de actuele lesplanning. Zo zie je direct wanneer een volgende rijles gepland staat.
 • De vorderingen die je hebt gemaakt worden vastgelegd in de digitale leskaart. Omdat de app op je smartphone staat heb je altijd toegang tot deze gegevens. Zo hebben jij en je ouders altijd in beeld waar je staat in je opleiding.

2-to-Drive – Rijlessen vanaf 16,5 jaar

Op je 17e je rijbewijs halen
2toDrive is een experiment om jongeren al eerder rijervaring op te laten doen. Met 2toDrive kun je vanaf het moment dat je 16.5 bent beginnen met rijlessen en op je 17e praktijkexamen doen. Vanaf je 17e rijd je vervolgens zelfstandig onder begeleiding van een begeleider/coach. Deze begeleider/coach mag je zelf uitkiezen. De voorwaarden waaraan een begeleider/coach moet voldoen lees je hieronder. Vanaf je 18e mag je alleen de weg op.

Begeleiders kunnen gebruik maken van onze Opfristraining om er voor te zorgen dat je op een goede manier gecoacht wordt nadat je jouw rijbewijs hebt gehaald.

Waarom 2toDrive
Het is gebleken dat jonge bestuurders die met 2toDrive het rijbewijs halen minder vaak betrokken zijn bij ongelukken, dan jongeren die op hun 18e het rijbewijs halen.

Op je 17e je rijbewijs halen omdat je:

 • Rijervaring opdoet in een relatief veilige omgeving
 • Begeleid wordt door een bekende (familie, kennis, vriend)
 • Met een zeker gevoel de weg op gaat

Met 2toDrive kunnen beginnende bestuurders onder relatief veilige omstandigheden alvast rijervaring op doen.
Om met 2toDrive te starten moet je minimaal 16 jaar zijn, een of meerdere begeleiders/coaches hebben en een begeleiderspas aanvragen. Meer info over de regels van 2toDrive lees je hieronder of op de website van 2toDrive.

Hoe werkt het?
Met 2toDrive kun je al op je 17e je rijbewijs halen en onder begeleiding de weg op. Om ervoor te zorgen dat je op je 17e klaar bent voor het praktijkexamen zijn een theoriecertificaat en voldoende rijervaring natuurlijk onmisbaar. Maar wanneer mag je nu precies beginnen met praktijklessen, je theoriecertificaat halen en uiteindelijk je rijbewijs aanvragen? En wat heb je eigenlijk nog meer nodig om te kunnen rijden met 2toDrive? Je leest het hieronder.

Wat mag ik op welke leeftijd?

16 jaar

 • Theorie lessen volgen
 • Theorie-examen afleggen
 • Het theoriecertificaat is 1.5 jaar geldig.

16,5 jaar

 • Praktijklessen volgen
 • Begeleiderspas aanvragen. Lees hieronder onze info over de begeleiderspas

17 jaar

 • Praktijkexamen afleggen
 • Rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Let er op dat je je rijbewijs alleen kan aanvragen, wanneer de begeleiderspas is goedgekeurd.
 • Tot je 18e rijd je onder begeleiding van één van je coaches

18 jaar

 • Begeleiding door een coach niet meer verplicht
 • Je mag nu zelfstandig de weg op

Begeleiderspas
De begeleiderspas kun je aanvragen vanaf het moment dat je 16,5 bent. Op deze pas worden jouw begeleiders/coaches vermeld. Je hebt minimaal 1 begeleider nodig, maar dit mogen er maximaal 5 zijn. Jij kiest zelf wie jou coaches worden. Dit mag een familielid, vriend of bekende zijn, zolang ze maar voldoen aan de voorwaarden voor coach. Zo is er altijd wel iemand die jou kan begeleiden op de weg.

Is jouw begeleider onzeker over het coachen? Dan kan hij gebruik maken van onze Opfristraining. Daar leert hij hoe hij jou op een goede manier kan begeleiden.

Iedere begeleider dient zichzelf eerst aan te melden als jouw begeleider. Het aanmelden gebeurt via de site van de RDW.

Als de aanvraag van alle coaches is goedgekeurd kun jij de begeleiderspas aanvragen. Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet, ontvang je de begeleiderspas binnen 10 dagen en kun je het praktijkexamen afleggen.

2toDrive begeleiderspas
Wanneer je je rijbewijs haalt met 2toDrive heb je een begeleiderspas nodig. Vanaf het moment dat je 16,5 bent, kun je de begeleiderspas kun je de pas aanvragen waarop coaches/begeleiders vermeld staan.

Deze coaches mag jij zelf uitkiezen (bijvoorbeeld een familielid of een vriend. Je kiest minimaal 1 coach en er kunnen maximaal 5 coaches op de pas worden toegevoegd. Op die manier is er altijd iemand die jou kan begeleiden. De coaches moeten voldoen aan een aantal voorwaarden.

Waar moet een coach aan voldoen:

 • minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een Nederlands personenautorijbewijs;
 • minimaal 27 jaar oud;
 • ingeschreven in de Nederlandse gemeentelijke basisadministratie (GBA);
 • mag 4 jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
 • mag 4 jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
 • mag 4 jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid hebben gehad;
 • mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
 • moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden van een coach op de site van de RDW.

Opfriscursus voor begeleiders 2toDrive
Het begeleiden van een jongere die zijn rijbewijs heeft gehaald via 2toDrive mag niet onderschat worden. Speciaal voor de begeleiders van 2toDrivers bieden we een Opfristraining aan, zodat zij jongeren op de juiste manier kunnen coachen.

Aanvragen begeleiderspas
Voordat je de begeleiderspas kunt aanvragen dienen jouw begeleiders/coaches zich eerst zelf aan te melden via de site van de RDW. De RDW beoordeelt binnen 5 dagen of jouw coaches aan de voorwaarden voldoen. Wanneer je coaches zich hebben aangemeld kun jij de begeleiderspas aanvragen.

 


Opfristraining autorijden

Betere rijvaardigheid, meer zelfvertrouwen
Bij aanvang van de opfristraining bespreken wij met u waar u tegenaan loopt, wat u onzeker maakt en waaraan u wilt werken. Alles is bespreekbaar en geen probleem is raar. U bent echt de enige niet; wij begeleiden mensen met de meest uiteenlopende onzekerheden en remmingen. Nadat is vastgesteld welke elementen bij uw opfriscursus autorijden centraal zullen staan, stellen wij in overleg met u een programma op waarbij u stapsgewijs uw rijvaardigheid verbetert en uw zelfvertrouwen vergroot.

Opfristraining ouderen
Onze opfristraining is gericht op mensen van alle leeftijden, maar senioren vormen hierbinnen een bijzondere groep. Voor de meeste ouderen is het al geruime geleden dat ze hun rijbewijs behaalden. Verkeersregels zijn inmiddels veranderd en rijtechnieken zijn in de loop der tijd aangepast. Veel senioren zijn niet goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, wat hen onzeker maakt en hun rijgedrag negatief beïnvloedt. Herkent u dit? Dan is het raadzaam om een opfristraining voor ouderen te volgen.

Uw vraag centraal
Ook bij de opfristraining voor ouderen staat uw eigen vraag centraal. Mogelijke thema’s zijn: leren omgaan met de nieuwe verkeersregels en het drukke hedendaagse verkeer, het nieuwe (zuinige) rijden onder de knie krijgen en het opfrissen van uw rijvaardigheid. Maar zoals gezegd: wij stemmen de lessen volledig af op uw wensen. Doordat u met een deskundige begeleider de weg op gaat en nuttige tips en informatie krijgt aangereikt, kunt u na afloop van de cursus weer veilig en zelfverzekerd aan het verkeer deelnemen. Zo blijft u mobiel en verlaagt u het risico op ongevallen.

Informatie en aanmelding
Hebt u vragen, ontvangt u graag nadere informatie of wilt u zich direct aanmelden voor de opfristraining? Bel ons dan op 06-81197659 of stuur een mail naar info@autorijschoolsanders.nl.

Wij staan u graag te woord en geven graag verdere uitleg.

 


Rijopleiding in stappen (RIS)

“Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg”. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet dat je ‘even het rijbewijs haalt’.

Sommige leerlingen hebben daarbij wat meer behoefte aan structuur en theoretische begeleiding dan anderen.

Daarom bieden wij bij Autorijschool Sanders, naast de traditionele manier van lesgeven, de methode: ‘Rijopleiding in Stappen’ (RIS) aan.

De rijlessen volgens RIS zijn ingedeeld in 4 modules:

Module Wat leer je? Afsluitende toets
1 Je leert de technische handelingen; het bedienen en beheersen van de auto tot op een geautomatiseerd niveau Door de RIS-instructeur van je eigen rijschool
2 Hier leer je kijktechnieken en bijzondere verrichtingen. Het is belangrijk dat je de eenvoudige verkeerssituaties kunt oplossen en dat de bijzondere verrichtingen op geautomatiseerd niveau gaan Door de RIS-instructeur van je eigen rijschool
3 Nu is het de bedoeling dat je nog een stapje verder gaat qua verkeersdeelneming. Dat betekent dat je de complexe verkeersituaties moet kunnen beheersen zoals moeilijke kruispunten, auto(snel)wegen en rotondes Tussentijdse toets CBR, ofwel een proefexamen.
4 In deze laatste module wordt het geleerde uit de voorgaande modules toegepast en verder ontwikkeld. Tegen het einde van deze module weet je alles over ‘sociaal weggedrag’ en kun je ‘aangepast en besluitvaardig rijden’……. Je bent klaar voor zelfstandige, veilige en verantwoorde deelname aan het verkeer! Rijexamen CBR


RIS Praktijkboek

Het RIS-praktijkboek is een lesboek met veel handige gebruiksaanwijzingen, de zogenaamde handelingenscripts. Aan de hand hiervan leer je makkelijker de verschillende onderdelen van het rijden beheersen. Het boek geeft  veel achtergrondinformatie waar je je voordeel mee kunt doen. Thuis kun je zelf de volgende les alvast voorbereiden. Dat levert tijdwinst op tijdens je lessen. Bovendien kom je meer aan rijden toe. Zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid zijn hierbij erg belangrijk. Jouw inzet is winst!

Vordering: leerlingkaart en tussentijdse toets

Bij de Rijopleiding in Stappen krijg je een eigen leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur jouw vorderingen nauwkeurig bij. Na afloop van de les wordt deze samen met jou ingevuld. Zo kun jij zelf zien hoe je ervoor staat; wat je beheerst en waaraan je nog moet werken. Duidelijkheid dus.

Voordelen van RIS samengevat

 • Hoger slagingspercentage
 • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
 • Stap-voor-stap aanpak
 • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
 • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

 

Meer informatie

De keuze voor de RIS lesmethode gebeurt altijd in overleg. Na het intakegesprek en de proefles komen wij met een advies m.b.t. de methode die volgens ons het beste bij jou past. De keuze bepaal je uiteindelijk zelf.

Let op! Als je rijles krijgt volgens de methode RIS, dan moet ook je lesboek en ander materiaal aan deze methode voldoen.

Meer informatie bij het CBR: Rijopleiding In Stappen (RIS). Je vindt hier onder andere een informatieve brochure, die je kunt downloaden en printen.


Faalangst

Wat is er anders aan het faalangstexamen?
Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen.

Net alsbij het normale examen toets de examinator of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

De examinator let onder andere op:

 • je beheersing van de auto
 • kijkgedrag
 • of je goed voorrang verleent
 • inhalen
 • in- en uitvoegen
 • rijden op kruispunten en rotondes
 • Evt. bijzondere verrichtingen

Hoe het er aan toe gaat tijdens het faalangst examen zie je hier

Speciale examens na 4 keer niet slagen
Als je vier keer niet slaagt voor je praktijkexamen, doe je daarna een speciaal examen. Dit noemen we een ‘nader onderzoek rijvaardigheid’. Je hebt dan meer tijd, en je krijgt meer persoonlijke begeleiding.

Voorafgaand aan het ‘nader onderzoek rijvaardigheid’ kun je opnieuw een TTT doen om aan de examensituatie te wennen.

Ook kun je het ‘nader onderzoek rijvaardigheid’ in de vorm van een faalangst examen afleggen.


TussenTijdse Toets (TTT)

De tussentijdse toets lijkt heel veel op een ‘echt’ praktijkexamen. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • je beheersing van de auto
 • kijkgedrag
 • of je goed voorrang verleent
 • inhalen
 • in- en uitvoegen
 • rijden op kruispunten en rotondes
 • bijzondere verrichtingen

Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet.

Hoe het er aan toe gaat bij de TTT zie je hier

Vrijstellingen
Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen. Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen.


CBR Examen

CBR Examen

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

De examinator let onder andere op:

 • je beheersing van de auto
 • kijkgedrag
 • of je goed voorrang verleent
 • inhalen
 • in- en uitvoegen
 • rijden op kruispunten en rotondes
 • Evt. bijzondere verrichtingen

Hoe het er aan toe gaat tijdens het CBR examen zie je hier


© Autorijschool Sanders