Rijopleiding op maat

 

Voor de start van je rijopleiding ga je een gratis proefles doen. Deze proefles verplicht je tot niets. Je kunt eerst kennis maken met je rij-instructeur en bepalen of zijn manier van rijles geven je bevalt. Door de proefles krijgt de instructeur een eerste indruk maar alles is afhankelijk van jouw kennis, vaardigheden, houding en leervermogen.

Persoonlijk advies
Een proefles duurt 60 minuten inclusief eindgesprek. Na je proefles kun je bepalen of je verder wilt met het volgen van rijlessen bij Autorijschool Sanders.

Wat voor lesmethode?
De rijlessen worden opgebouwd volgens een stap-voor-stapmethode: je krijgt gestructureerd rijles in een logische volgorde, gebaseerd op je eigen tempo. Je krijgt rijlessen van een vaste rij-instructeur in steeds dezelfde auto.

Duur, frequentie en tijdstip van de rijles
Wij geven rijlessen van 75 minuten. Belangrijk is dat je probeert elke week te rijlessen. Grote of meerdere onderbrekingen zorgen voor een langere duur van de rijopleiding.
Volg je rijopleiding zoveel mogelijk overdag als dit mogelijk is. In het begin is het niet zo erg, maar hoe verder je vordert in je rijopleiding, hoe belangrijker het wordt dat je complexe verkeerssituaties oefent.
Een examinator verwacht dat je ook complexe verkeerssituaties zelfstandig en veilig oplost. Omdat je deze verkeerssituaties in de verkeersdrukte overdag vaker tegenkomt dan in de avonduren, zijn je rijlessen overdag waardevoller omdat je in deze rijlessen meer verkeerssituaties kunt trainen.