Wanneer je praktijkexamen wilt doen voor een autorijbewijs dan beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR stelt je hiervoor een aantal vragen over je gezondheid.

Het is verplicht de gezondheidsverklaring zelf bij het CBR in te dienen.

Stuur de gezondheidsverklaring bij aanvang van je rijopleiding in! De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Zeker als er een vraag met ‘ja’ is beantwoord. De Gezondheidsverklaring is 1 jaar geldig.

Begin op tijd met je aanvraag
De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in sommige situaties vier maanden duren. Vul dus ruim (vier maanden) van te voren de gezondheidsverklaring in via “Mijn CBR“.

Direct langs een specialist bij ADHD of ADD of autisme
Heb je vraag 3 (en eventueel nog andere vragen) van de Eigen verklaring met ‘ja’ beantwoord in verband met ADHD of ADD of autisme? En heb je nog nooit eerder een rijbewijskeuring ondergaan? Dan kun je direct, voordat je je gezondheidsverklaring bij het CBR indient, een afspraak maken met een onafhankelijke specialist voor een rijbewijskeuring.