“Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg”. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet dat je ‘even het rijbewijs haalt’.

Sommige leerlingen hebben daarbij wat meer behoefte aan structuur en theoretische begeleiding dan anderen.

Daarom bieden wij bij Autorijschool Sanders, naast de traditionele manier van lesgeven, de methode: ‘Rijopleiding in Stappen’ (RIS) aan.

De rijlessen volgens RIS zijn ingedeeld in 4 modules:

Module Wat leer je? Afsluitende toets
1 Je leert de technische handelingen; het bedienen en beheersen van de auto tot op een geautomatiseerd niveau Door de RIS-instructeur van je eigen rijschool
2 Hier leer je kijktechnieken en bijzondere verrichtingen. Het is belangrijk dat je de eenvoudige verkeerssituaties kunt oplossen en dat de bijzondere verrichtingen op geautomatiseerd niveau gaan Door de RIS-instructeur van je eigen rijschool
3 Nu is het de bedoeling dat je nog een stapje verder gaat qua verkeersdeelneming. Dat betekent dat je de complexe verkeersituaties moet kunnen beheersen zoals moeilijke kruispunten, auto(snel)wegen en rotondes Tussentijdse toets CBR, ofwel een proefexamen.
4 In deze laatste module wordt het geleerde uit de voorgaande modules toegepast en verder ontwikkeld. Tegen het einde van deze module weet je alles over ‘sociaal weggedrag’ en kun je ‘aangepast en besluitvaardig rijden’……. Je bent klaar voor zelfstandige, veilige en verantwoorde deelname aan het verkeer! Rijexamen CBR


RIS Praktijkboek

Het RIS-praktijkboek is een lesboek met veel handige gebruiksaanwijzingen, de zogenaamde handelingenscripts. Aan de hand hiervan leer je makkelijker de verschillende onderdelen van het rijden beheersen. Het boek geeft  veel achtergrondinformatie waar je je voordeel mee kunt doen. Thuis kun je zelf de volgende les alvast voorbereiden. Dat levert tijdwinst op tijdens je lessen. Bovendien kom je meer aan rijden toe. Zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid zijn hierbij erg belangrijk. Jouw inzet is winst!

Vordering: leerlingkaart en tussentijdse toets

Bij de Rijopleiding in Stappen krijg je een eigen leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur jouw vorderingen nauwkeurig bij. Na afloop van de les wordt deze samen met jou ingevuld. Zo kun jij zelf zien hoe je ervoor staat; wat je beheerst en waaraan je nog moet werken. Duidelijkheid dus.

Voordelen van RIS samengevat

  • Hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap-voor-stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaart

 

Meer informatie

De keuze voor de RIS lesmethode gebeurt altijd in overleg. Na het intakegesprek en de proefles komen wij met een advies m.b.t. de methode die volgens ons het beste bij jou past. De keuze bepaal je uiteindelijk zelf.

Let op! Als je rijles krijgt volgens de methode RIS, dan moet ook je lesboek en ander materiaal aan deze methode voldoen.

Meer informatie bij het CBR: Rijopleiding In Stappen (RIS). Je vindt hier onder andere een informatieve brochure, die je kunt downloaden en printen.